zvonička s božími mukami

Barokní zděná sloupková boží muka obvyklého tvarosloví členěná pravoúhlými vpadlinami, v nichž se nachází mělké půlkruhově zaklenuté niky, završená bohatě profilovanou korunní římsou nesoucí stan je velmi atypicky vkomponována do historizující architektury zvoničky ze závěru 19. století. Přízemí zvoničky je členěno 4 obloukově zaklenutými vstupy uzavřenými novodobými kovanými mřížemi a 4 mělkými nikami arkatury. Vstupy i niky jsou opatřeny ústupkovými šambránami s klenáky ve vrcholu. Klenáky jsou vsazeny do profilované kordonové římsy. Přízemí kapličky je avršeno profilovanou vyloženou římsou, na níž spočívá sloupový ochoz s toskánskými sloupky nesoucími nízký polygonální jehlan, ze kterého vyrůstá hranolová lucerna prolomená půlkruhově zaklenutými otvory. Lucerna je završena zalomeným polygonálním jehlancem završeným hrotnicí s makovicí.