zvonice

Zvonice je hranolová jedno patrová věžová stavba se stanovou střechou, umístěná samostatně před průčelím kostela. V přízemí je průchozí prostor čtvercového půdorysu, s vysoko nasazenou křížovou klenbou a s dřevěným obedněným schodištěm ke zvonům, vydlážděný kamennými (opukovými) obdélnými dlaždicemi. Průchody jsou opatřeny pískovcovými portály s půlkruhovou archivoltou na římsových hlavicích, s vrcholovým klenákem. Povrch zdobí sekané rámce s vykrojenými rohy. Vstup uzavírají dvoukřídlé barokní dveře svlakové konstrukce, na líci s klasovitým bedněním a pevný nadsvětlík s protistojným členěním. Patro zvonice odděluje kordonová římsa a pás vlysu a ukončuje jej profilovaná korunní římsa. Okna jsou na všech stranách opatřena kamenným ostěním na parapetní římse, s půlkruhovými archivoltami na římsových hlavicích, dvě z oken jsou slepá. Klenák má ploché volutové provedení. Okna jsou opatřena funkčními pohyblivými žaluziovými okenicemi. Střecha zvonice, krytá šindelem, je ukončená makovicí a křížem. Ve střeše na straně k průčelí kostela je do římsy vložený sedlový vikýřek s drobným edikulovým průčelím a trojúhelným štítkem a s oplechovanými dveřmi.