zrcadlárna

Zděné, omítané stavení, v přízemí se spárovaným kvádříkovým zdivem, na obdélném půdoryse, s bočními stěnami se sedlovými střechami, střední část přiléhá zadní stěnou těsně ke skalnímu masivu, je krytá pultovou střechou. Krytinou jsou hnědé tašky. Stavba je patrová, boční štítová průčelí jsou dvoupatrová. Čelní stěna je sedmiosá jak v přízemí, tak i v 1. patře, okna jsou dvoudílná, dvoukřídlá, dřevěná, členěná příčlemi do 6 čtvercových polí, ve vrchní části do půloblouku. Okna v přízemí jsou vsazena ve špaletách, s nadokenní vyzdívkou z cihel, ve střední ose jsou vsazeny dvoukřídlé dřevěné dveře. Okna v 1. patře jsou řešena shodně, pouze nejsou vsazena do špalet, jen do jednoduchého, v omítce řešeného ostění se zakončením do převýšeného lomeného oblouku s pseudogotickým ornamentem ve cviklu. Boční štítová průčelí jsou dvouosá, v přízemí a 1. patře řešena shodnými okny jako ve středové části stavby, v 2. patře jsou ve 2 osách menší sdružená pseudogotická okna, zasklená v dřevěných rámech do třech polí, vrchní pole oken je řešeno do lomeného oblouku. Tyto dvojice oken jsou „vsazeny“ do mělké, v omítce řešené špalety, zakončené lomeným obloukem. V obou štítech je v úrovni půdy v centrální ose vsazeno kruhové okno, kordonová římsa je rozšířena pseudogotickými lizénovými půlobloučkovitými výběžky. Boční pravé průčelí je členěno ve 3 patrech třemi okenními osami, boční levé průčelí pak 4 okenními osami, s okny, shodnými typem i členěním s okny v každém patře štítového průčelí.