Zikmundova vila

Samostatně ve svahu stojící jednopatrová vila, jejíž uzavřený čtvercový půdorys je rozvolněn arkýřem, situovaný na uhlopříčce půdorysu, a k němu připojeným jídelním koutem, z něhož je přístup na terasu a do zahrady. Severní průčelí je členěno z hmoty domu vystupujícím hranolovým závětřím a v přízemí pěti pravoúhlými okny tří různých šířek, v patře pak dvěma čtvercovými okny, sdruženými mělkým obdélným výklenkem. Okna v přízemí jsou opatřena jednoduchou mříží ze svisle kladených prutů. Na severním průčelí je umístěn kovový žebřík, vedoucí na plochou střechu. Východní průčelí je v suterénu prolomeno dvoukřídlými vraty, v přízemí užším pravoúhlým oknem a v patře dvěma dvoukřídlými okny, asymetricky situovanými blíže k severní straně domu. Jižní průčelí je v suterénu prolomeno pásovým oknem, v přízemí a v patře pak symetricky nad sebou trojdílným oknem se širší střední částí a dalším dvoudílným oknem v patře. Na jihozápadním nároží vystupuje z obou přilehlých průčelí hmota, proskleného arkýře s prefabrikovanými parapetními výplněmi, opakujícími se i na přilehlém jídelním koutu a ve formě balustrády i na přilehlé terase. Arkýř je plochotropý a jeho střecha slouží jako terasa, přístupná z prvního patra. Západní průčelí je členěno jednak arkýřem, vystupující hmotou jídelního koutu, otevřeného na terasu, a jedním pravoúhlým oknem v přízemí a jedním v patře. Interiér domu je řešen jako dvoutrakt s ústředním jednoramenným schodištěm. Dům je obytnými prostory orientován k jihu, provozní místnosti jsou na severní straně.