židovský hřbitov

Židovský hřbitov se nachází na svahu nad levým břehem Klenice proti hradu. Nejstarší část hřbitova ze 16. století se nachází ve svažité severní části nad Pražskou ulicí. V jižní výše situované části se nachází soubor novějších náhrobků a samostatně stojící osmiboká obřadní síň z roku 1889. Na jižním okraji při ohradní zdi stojí funkcionalistická márnice z roku 1937, zřejmě přestavěná ze staršího objektu. Areál je přístupný z Pražské ulice brankou v dolní severovýchodní části hřbitova, vedle níž stojí domek hrobníka čp. 165 z poloviny 19. století. Druhý provozní vstup je horní branou ze slepé ulice Ke hřbitovu. Předmětem ochrany je hřbitov, obřadní síň, dům hrobníka čp. 165, ohradní zeď hřbitova a pozemky vymezeného areálu.