židovský dům

Drobný židovský domek se nachází ve východní části obce v blízkosti rybníka Bašta. Dům je orientován podélnou fasádou do komunikace, volutovým štítem do přilehlé zahrady, k západu. Dům je součástí památkově chráněného souboru židovských domů. Památková ochrana se vztahuje na dům s pozemkem. Drobný přízemní dům obdélného půdorysu je zastřešen sedlovou střechou, která je kryta dožilou bobrovkovou krytinou. V jižní střešní rovině jsou dva malé větrací vikýře s pultovým ukončením. Fasády hladké, bez štukových profilací. Jižní a západní fasáda je ukončena fabiónovou římsou, severní předstupujícími zhlaví trámů s dřevěným podbitím přesahu střechy. Jižní vstupní fasáda je prolomena dveřními a okenními otvory. Okna špaletová, dvoukřídlá, dvojitá, s dřevěným parapetem v exteriéru. Dveře dřevěné, v dřevěném ostění. Severní stěna je prolomena pěti okenními otvory - dva malé větrací otvory do černé kuchyně, dvě okna do zadní komory a jedno okno do hospodářské části. Západní fasádu v přízemí člení, téměř čtvercové okno se segmentovým ukončením. Dům má zachovalé volutové štíty, přičemž východní štít je zastavěn sousedním objektem čp. 71. Volutový západní štít je prolome dvěma větracími průduchy, v patě štítu jsou patrny jednozávitové cihelné voluty. Koruna štítu je překryta cihlami. Ve vrcholu se dochovali čučky. Omítky jsou ve velmi špatném stavu, na některých místech zcela chybí. Obvodové zdivo převážně kamenné, v severní části cihelné, štíty cihelné.