Zeyerova vila

Areál Zeyerovy vily je tvořen vlastní vilou, okolní zahradou a drobným altánem v zahradě. Vila je situována v mírném svahu uprostřed zahrady. Volně stojící jednopatrový objekt na obdélném půdorysu. Střecha sedlová mírného sklonu. Hlavní vstupní průčelí je čtyřosé. Ve střední části je dvouosý rizalit s drobným štítem. V patře balkonek. Ve štítu dvě drobná okénka, pod nimi soška Panny Marie a nápis: Matko Boží, opatruj toto stavení a dopřej Boží požehnání - Eleonora Zayerová r. 1863, 22. V. Zadní průčelí je pětiosé se středním jednoosým rizalitem s drobným štítem. V patře balkonek. Boční štítová severozápadní fasáda má dvě osy, jihovýchodní boční štítová fasáda je čtyřosá. Okenní otvory mají výrazné dřevěné okenice. Objekt je podsklepen. Přízemí a patro plochostropé. Dřevěné schodiště. Hodnotné vybavení interiérů, částečně z doby pobytu Julia Zeyera. V chodbě přízemí i patra pod omítkou údajně nástropní malby. Obytné podkroví. Zahrada ve svažitém terénu okolo vily. Travnatá plocha a vzrostlá zeleň bez výraznějších zahradnických úprav. Altán je umístěn ve svahu severozápadně od vily. Drobná zděná stavba na obdélném půdorysu se sedlovou střechou. Na průčelí původně ve vlysu sgrafito. Altán z r. 1878. Nyní ve špatném stavu.