zemědělský dvůr Schwarzenberský

Areál je tvořen souborem hospodářských budov po obvodě téměř čtvercového dvora a ze samostatně stojící roubené stodoly, která je situována na JZ od areálu. Hlavní vstup do areálu je z jižní strany od příjezdové cesty, kde bývala brána. Areál je tvořen hospodářskými budovami soustředěnými kolem dvora. Západní křídlo tvoří stáje se špýcharem v patře a část obytného stavení. Kolmo na obytné stavení navazuje severní křídlo stájí se sýpkovým patrem, dále chlévy a kolna. Hospodářské budovy z 19. a 20. století jsou na východě areálu, jenž tvoří jeho hranici. Na jihu bývaly stodoly, které jsou dnes zbourány a na místě obvodové jižní stěny je drátěný plot tvořící hranici. Drátěný plot není předmětem památkové ochrany. Dvůr areálu je ohraničen převážně budovami, pouze na jihu je drátěný plot.