železniční stanice

Dvoupodlažní, částečně podsklepená budova zastřešená soustavou sedlových střech je situovaná v podélném směru ke kolejišti. Polovina objektu (levá při pohledu od nástupiště) byla postavena v 70. let 19. století pravděpodobně podle projektu architekta Karela Schlimpa, druhá polovina objektu byla dostavěná počátkem 20. století při rozšiřování dopravní cesty. Původní půdorys nádražní budovy byl obdélný se středním vystupujícím vstupním rizalitem na JZ straně, rizalit na SV straně se projevil pouze ve fasádě. Symetrickým rozšířením vznikl protáhlý obdélný půdorys se dvěma vystupujícími rizality a hlavní vstupem uprostřed. Dostavba převzala původní architektonické členění. Fasáda je pojata z režného cihelného zdiva, které je dnes opatřeno červeným nátěrem. Horizontálně je fasáda rozčleněna průběžnou soklovou, patrovou a korunní římsou. Nároží budovy a rizalitů jsou zvýrazněna bosáží. Okenní a dveřní otvory jsou orámovány plastickými šambránami, které jsou v prvním patře doplněny o nadokenní frontony. Všechny plastické prvky na fasádě jsou zvýrazněny bílým nátěrem. Starší část objektu má tyto prvky kamenné mladší štukové. Jihozápadní průčelí je osmiosé, kde v druhé a sedmé ose vystupují rizality ukončené dřevěnými bedněnými štíty se sedlovou střechou. Severovýchodní průčelí směrem ke kolejišti je desetiosé, kde rizality mají po dvou osách. Původní výplně okenní a dveřních otvorů se v převážné většině nedochovaly. Vnitřní dispozice zůstala zachována původní, v interiéru byly provedeny pouze minimální zásahy (vložené příčky a podhledy v některých místnostech). V přízemí i v patře jsou částečně zachovány dřevěné obložkové dveře vč. rámů, vnitřní okénka do chodby v bytech, místy původní dřevěná prkenná podlaha. Dochovalo se přístupové kamenné schodiště do patra, na půdu i do sklepa. Ve sklepích je zachováno původní zaklenutí bez větších zásahů. Střešní konstrukci tvoří velmi zachovalá soustava sedlových střech s mírnějším sklonem a s četnými úžlabími. Vaznicová konstrukce krovu má krytinu z eternitových šablon na celoplošné dřevěné podbití.