železniční depo

Zděná budova depa se nachází v jihovýchodní části areálu železniční stanice Hostivice, při železničním přejezdu. Naproti je na vyvýšené terase situován strážní domek. Objekt železničního depa sestává ze dvou křídel. Halový prostor pro deponování kolejových vozidel je umístěn v přízemním severním křídle, orientovaném podélnou osou zhruba ve směru západ - východ. Na střední část severního křídla navazuje kolmo křídlo jižní, které má přízemí, patro a půdní polopatro. Omítané fasády jsou po obvodu opatřené jednoduchým lizénovým rámem, obytné jižní křídlo má svisle obdélná okna tradičního formátu s dřevěnými špaletovými výplněmi. Sedlová střecha má sklon cca 35° s charakteristickými předsazenými čelními vazbami a volně přečnívajícími konci krokví.