zbrojnice

Obdélná dvoupatrová budova zbrojnice o rozměrech 84 x 13 m je zachovanou čelní budovou bývalého pevnostního kavalíru č. 36. Průčelí o 19 okenních osách má uprostřed přízemí vstupní portál z bosovaných, v klenutích zalomených pískovcových kvádrů, odkud postupují kolem celé budovy horizontální ploché pásy, přerušované okenními otvory bez šambrán. Další takový pás je položen mezi 1. a 2. poschodím, avšak okenní otvory již neřeže. Poslední pás je pod hlavní římsou. Okna v obou poschodích mají jednoduché pískovcové šambrány. Střecha je valbová, krytá plochými taškami, velmi cenné je dvorní průčelí, které má devět velkých arkádových oblouků, z nichž tři mají dveře, ostatní mají vyzděné parapety a tvoří okna do podélné arkádové chodby. Oblouky arkád mají opět ostění z bosovaných, v klenutí zalomených pískovcových kvádrů a jsou spojeny pěti vodorovnými pásy vystupujícími v omítce.