zastavení křížové cesty XIV. - kaple Božího hrobu

Kaple Božího hrobu je jednolodní obdélnou stavbou s pravoúhlým závěrem zdobená nárožní bosáží. Obvodové zdivo je konstruováno způsobem litého zdiva s rovnaným lícem z hrubě opracovaného pískovce na malých vrstvách světlé malty. Zdivo severovýchodního a jihozápadního průčelí je doplněno cihlovými ostěními okenních otvorů. Střecha kaple je sedlová s valbou nad závěrem, pokryta břidlicí (obdélné desky jsou kladené diagonálně s rámováním všech hran střechy (tzv. německý způsob). Oktogonální vížka (sanktusník) pod jehlancovou střechou, situovaná na styk valby a hřebene střechy, je na povrchu opatřena celoplošným oplechováním z titanzinkového plechu. Horizontálně je kaple členěna korunní profilovanou římsou. Fasády jsou omítnuté hladce s okrovým nátěrem, sokl vyrovnávající svažitý terén je proveden v tmavším odstínu. Vstupní průčelí je ukončeno trojúhelníkovým štítem, jeho vrchní strany jsou lemovány profilovanými římsami. V ose vstupního průčelí se nachází polokruhový otvor, jehož záklenek je na fasádě opatřen štukovými klenáky. Boční fasády jsou prolomeny půlkruhově zakončenými okny (záklenek opatřen na fasádě štukovými klenáky) umístěnými na střed fasády. Okenní a dveřní otvor jsou zabezpečeny ocelovými mřížemi opatřenými ochranným protikorozním matným nátěrem v antracitové barvě. Na jihovýchodní průčelí kaple se nachází úzká obdélná nika horizontálně umístěná nad soklem.