zámek s parkem a sochami

Zámecký areál je situován na samém severozápadním okraji intravilánu. Na dvě části jej rozděluje Tvoršovický potok. Budova zámku a ostatní stavby jsou soustředěny v jihozápadním rohu památkově vytyčeného celku. Zbývající plochu (více jak dvě třetiny plochy areálu) vymezeného území vyplňuje park. Předmětem ochrany jsou: zámek, hospodářský objekt, jenž na severovýchodě vymezuje plochu zahrady před zámkem, hospodářský objekt, jenž na jihozápadě vymezuje plochu zahrady, zahrada před hl. průčelím zámku, ohradní zeď zahrady, kamenný mostek před zahradou, 2 litinové kandelábry v zahradě před hl. průčelím zámku, kašna se sochou Poseidona, jež je umístěna v zahradě před hl. průčelím zámku, zahradní litinový altán (v současnosti demontován), socha sv. Floriána (v současnosti umístěna v interiéru budovy, která vymezuje plochu hospodářského dvora, jenž se rozkládá jihovýchodně od areálu zámku (dvůr není předmětem ochrany památky), socha putti (ukradeno v roce 2000), socha sv. Anny, jež stojí v severovýchodním sousedství zámku, socha sv. Jana Nepomuckého, jež stojí v severovýchodním sousedství zámku, socha sv. Antonína Paduánského, zámecký park, ohradní zeď parku a pozemky památkově vymezeného areálu. V dosavadní evidenci jednotlivých komponent areálu památky je rovněž uvedena socha sv. Josefa s Ježíškem, plastiku se však nepodařilo dohledat, ani získat informace o její dřívější existenci.