areál zámku s parkem Bučovice

V rovinaté krajině je situován zámecký areál tvořený vlastním čtyřkřídlým renesančním zámkem se třemi trakty zdobenými otevřenými arkádami a jednoduchým nezdobeným vstupní traktem na východní straně. Na zámeckém nádvoří se nachází významná památka, manýristická fontána z let 1635-1637. K budově zámku byly směrem na východ přistavěny v 1. čtvrtině 17. století severní a jižní křídlo předzámčí. Budovy předzámčí svou protilehlou polohou vytváří uzavřený prostor druhého nádvoří – čestného dvora, v jehož středu je situována čtvercová kašna. Západním směrem od zámku byla zbudována pravidelná renesanční zahrada vymezená ohradní zdí s branami a nárožními bastiony. Původně zámecký areál chránil vodní příkop přístupný po mostech, které byly napojeny na severní a jižní budovu předzámčí.