zámek čp. 1 a čp. 2

Zámek se rozkládá na ostrohu nad Chýnovským potokem namísto bývalé tvrze. Polohu ve městě má dnes centrální s tím, že jižní území od zámku tvoří zámecký park, spadající do údolí potoka a volně pokračující v oboru. Přístupovou komunikací je ulice Zámecká ze SZ ústící v dolní části náměstí, druhá vjezdová vrata jsou z Bílkovy ulice ze Z do zámeckého parku. Obytné budovy zámku představují dva objekty, severní s přiléhající vjezdovou branou uzavírá nádvoří ze (S). Západní křídlo zámku zasahuje do středu nádvoří, z východu obě budovy propojeny částí prodlužující východní křídlo zámku na něž navazuje a jih nádvoří uzavírá úzká vyhlídková terasa. Západní hranice nádvoří vytyčena oplocením - pletivové dílce v polích s vyzděnými sloupky s římsou a cihelnou hlavou. V jihozápadním rohu nádvoří altán.