zámek

Renesanční zámek s hospodářským dvorem a parkem se nachází ve středu obce Bratronice. Areál tvoří velmi cenný architektonický a urbanistický prvek v intravilánu obce. Vlastní renesanční budova se nachází v areálu v její západní středové části. Na zámek kolmo navazuje kaple. Na seb´verní straně se nachází hospodářská budova se sýpkou. Na jihu jsou rovněž hospodářské budovy tvořící hranici od jihu - chlévy, ratejna, stodoly, špýchar. Areál doplňuje zámecký park a bývalaá ovocná zahrada na východ od vlastní budovy. Park je ohraničen ofradní zdí. V areálu se nacházejí nechráněné objekty - autobusová zastávka, kolna, torzo skleníku v zahradě, plechová vrata na jih. Centrálním místem v zámku je vstupní hala s lunetovou klenbou a bosovaným portálem.