zámek

Areál zámku a přilehlého hospodářského dvora je situovaný na západní straně náměstí. Hospodářský dvůr se rozkládá na obdélném půdoryse s podélnou osou vedenou přibližně ve směru sever - jih. Na severní straně, při místní cestě, stojí patrová budova zámečku, kterou obklopuje travnatá plocha ohraničená pilířovým plotem. V severozápadní části dvora se dochoval úsek ohradní zdi. Kolmo k dvornímu průčelí zámečku stojí podélná přízemní hospodářská stavení (východní a západní hospodářská budova). Protilehlou jižní stranu dvora tvoří obytné domy přestavěné z původní hospodářské budovy. Ve dvoře, blíže k východní hospodářské budově, se nachází kruhová stavba studně. Předmětem ochrany je zámek, tři hospodářské budovy (východní, západní a jižní), studna, pilířový plot s branou, ohradní zeď a pozemky vymezeného areálu.