zámek

Areál zámku se nachází na JV okraji vsi. Na Z straně dvora stojí patrová obdélná budova zámku, k ní jsou na S přistavěny garáže. Po S a J straně areál ohraničuje ohradní zeď. Vjezd do dvora je veden ze SZ klenutou branou. Na S straně dvora stojí (od Z) dílna, stáje (?), patrový špýchar, na SV chlívky a stavení napříč (přípravna krmení?). V stranu dvora tvoří chlévy. J stranu dvora tvoří stodoly, na jejichž V konci stojí domek a na Z konci hospodářské stavení (kolna). Uprostřed dvora se nacházejí novodobé objekty (nyní je zde hřiště). K zámku od Z přiléhala zahrada, nyní rozparcelovaná a zčásti zastavěná. K Z průčelí zámku je na J připojen půlkruhový bazének. Předmětem ochrany je zámek čp. 1, obytný dům, sýpka, brána, ohradní zeď a pozemky vymezeného areálu. Na ploše památky se nachází nechráněné hospodářské objekty, stodola a chlévy.