zámek

Zámecký areál nepravidelně čtvercového půdorysu se rozkládá v SZ části vesnice mezi návsí a silnicí na Hostomice. Původní areál sestával kromě vlastní zámecké budovy a menšího parku z rozlehlého hospodářského dvora, situovaného východně od zámku směrem k návsi. Budovy bývalého panského dvora, vesměs pozdně barokního a klasicistního původu, novodobě značně přestavěné a zčásti destruované, nejsou však předmětem památkové ochrany. Na V straně dvora ve směru od S stojí stodola, na niž navazuje nevelký obytný přízemní domek, pilířová brána a v JV. koutě dvora velké stavení někdejších chlévů a skladů krmiva s dispozicí na půdorysu písmena L. Chlévy byly zaklenuty řadou cihelných placek na půloválných pasech, většina kleneb se však zřítila nebo je silně porušena. K chlévům se na Z. připojuje další stodola. V SZ. koutě areálu stojí obytná budova obdélného půdorysu s kolnou, zřejmě někdejší správcovský dům. Další malý přízemní domek stojí v sousedství předchozího na S straně dvora, na něj pak navazovalo velké, již dávno zbořené stavení neznámé podoby. Na J a záp. straně je areál obehnán starou kamennou ohradní zdí, na S straně vymezuje jeho plochu zkorodovaný drátěný plot.