zámek

Velký zámecký areál, situovaný na západní straně vesnice sz. od protáhlé obdélné návsi s kostelem sv. Karla Boromejského, zaujímá rozsáhlou plochu mezi starou císařskou silnicí a novou silniční přeložkou. Dnešní areál, položený v mírně se svažujícím terénu, tvoří kromě vlastní zámecké budovy čp. 1 rozlehlý anglický park s téměř souvislou ohradní zdí a dvěma branami. Na okraji terasy před zámkem po stranách příjezdové cesty stojí sochy sv. Vavřince a sv. Floriána. Ostatní budovy, většinou asi provozního a hospodářského určení včetně dvou postranních zámeckých křídel, dokumentované mapou stabilního katastru z r. 1830, zanikly většinou asi ještě v 19. stol. (v r. 1905 již nestály). Naposledy byla zbořena v r. 1984 velká barokní sýpka, stojící severně od zámku.