zámek

Areál zámku, spolu s hospodářským dvorem, kostelem a farou, se nachází na kopci v jižní části obce. Zámek, původně tvrz, stojí na nepravidelném půdorysu. Vstupní osa je vedena ve směru S - J. Křídla zámku ohraničují malý pětiboký dvorek. Na jižní straně je zámek spojený s kostelem sv. Martina křídlem s krytou chodbou. Stavbu kryje soustava valbových střech s keramickými bobrovkami. Kolem zámku se z části dochoval příkop. Na západní straně je na vyvýšené terase situovaná zahrada vymezená částečně terasovou a ohradní zdí. Přístupový prostor před severním průčelím zámku je vymezený torzálně dochovanou ohradní zdí s torzem pilířové brány. V areálu se nachází torza menších, převážně utilitárních staveb. Památkově chráněn je zámek se zahradou, ohradními a tarasními zdmi a k tomu náležející pozemky.