zámek

Budova zámku s kostelem sv. Martina stojí na jižní straně areálu. Při jižním průčelí kostela je socha sv. Jana Nepomuckého. Na severní straně areálu navazuje hospodářský dvůr zámku - s chlévy na západní straně, špýcharem s přilehlou hosp. budovou na východní straně a stodolou na severní straně. Západně od dvora zůstal dochován zahradnický domek s drobnou hosp. budovou a zříceninou zdi bývalé oranžérie. Západním směrem pokračuje zámecký areál až ke klášteru, při kterém se dochovaly fragmenty sala terreny. Vjezd do zámeckého areálu je pilířovou branou s vázami na jižní straně areálu. Areál místy opisuje ohradní zeď s pilířovými branami (na severozápadní straně areálu)./ Předmětem ochrany je zámek čp.1, čp.4, zámecký kostel sv. Martina, socha sv. Jana Nep., špýchar vč. navazující části čp.2 s přilehnou hosp. budovou, chlévy, stodola, ohradní zeď, sala terrena, zřícenina s torzem oranžerie, zahradnický domek čp.8, hosp. domek u domu čp.8 a pozemky vymezeného areálu.