zámek

Patrový objekt zámku se nachází při komunikaci ve střední části města. Z původního čtyřkřídlého zámku se zachovalo jižní křídlo, část západního a východního. Severní křídlo bylo zbouráno při přestavbě na cukrovar. Střecha valbová kryta taškami. Západní stranu J křídla uzavírá hranolovitá věž dělená patrovými římsami, s okrouhlým oknem a ciferníkem hodin, ukončená cibulí krytou plechem a lucernou s bání. Fasády jsou hladce omítané, nároží jsou zdobena rustikou. Okna jsou obdélná s výraznými nadokenními římsami. Do dvora byl zámek původně otevřen v patře arkádami, dnes zazděnými. Vstupní portál je oválný, lemovaný bosáží a zdobený erbem. Interiér je klenut křížovými klenbami a valenými klenbami s lunetami. Zámek je obehnán dřevěným plotem, kdy jednotlivá pole jsou zasazena do zděných cihelných pilířů. Předmětem ochrany je zámek a pozemky vymezeného areálu. Součástí pozemku je oplocení.