zámek

Zámek je situován na jihozápadním okraji přibližně obdélné návsi, která postupem času vznikla na části okrasné zahrady zámeckého parku. Je vystavěn jako uzavřená čtyřstranná dispozice kolem malého obdélného vnitřního nádvoří. Obytné prostory jsou umístěny v patře, místnosti v přízemí, se sníženým podhledem, měly pravděpodobně funkci obslužných pro horní patro. Kolem celé dispozice obíhá u vnitřních obvodových stěn chodba. Do zámku se vstupovalo pravděpodobně ze severní strany od návsi, před obdélný vstup je představen malý, dvěma sloupy nesený portikus. Vlevo od vstupu je dodnes zachována prostora zámecké kaple. Z jižní strany, která se obrací do parku, vede do zámku ještě jeden vstup. Další vstup je zazděný ve východní stěně, ukončený byl segmentovým obloukem, vedl pouze do přízemí, bez navazujícího schodiště do patra. Z něho probíhá segmentem zaklenutá chodba až do ochozové komunikace. K zámku přiléhá park, který má zhruba podobu obdélníku položeného jihovýchodním směrem. Severní roh parku však byl v novější době rozparcelován a využit pro zástavbu se zahradami. Park je vymezen na severovýchodě a jihovýchodě zděnými sloupky, mezi nimiž však dnes chybí plot. Severní úsek je ohraničen zdí mezi sloupy, na jihu je to jen prostá zeď dobíhající až ke špýcharu, který stojí na jihozápadním okraji areálu a je vtažen do parku. Zeď za špýcharem pokračovala, avšak těsně u něj byla ubourána. Bloková čtyřkřídlá stavba zámku s vnitřním obdélným nádvořím je jednopatrová, částečně podsklepená, s valbovou střechou s drobnými vikýři. Mírný přesah střechy je překryt jemně profilovanou korunní římsou. Vnější fasády jsou hladké, pouze přízemí (kromě severozápadního uličního křídla), oddělené od patra jednoduchou úzkou kordonovou římsou, je zdobeno pásovou rustikou. Nároží jsou v patře zdůrazněna armováním, provedeným ve štuku. Jen západní roh má armování i v přízemní části. Patro je členěno pravidelně rozmístěnými vysokými obdélnými okenními otvory, jež jsou orámované plastickou šambránou. Okenní výplně jsou novodobé, umístěné ve špaletě, dvoukřídlé, dvojité, ven a dovnitř otevíravé, šestitabulkové. V přízemí jsou okenní otvory lehce obdélné, položené horizontálně. Okenní výplně jsou ve špaletě, dvoukřídlé, ven otevíravé, čtyřtabulkové a v severovýchodním křídle šestitabulkové. Zahradní jihovýchodní průčelí zámku je pojato jako reprezentativní, s náznakově předstupujícím středním rizalitem ukončeným trojúhelným tympanonem. Uprostřed plochy tympanonu je plasticky znázorněn erb, jenž Rizalit je členěn čtyřmi kanelovanými pilastry vysokého řádu, jež celek rozdělují na tři stejně široké části. V prostřední části je umístěn v přízemí průjezd se segmentově zaklenutým vjezdem a dvoukřídlými vraty, v patře nad nimi jsou dveře, před nimiž býval buď vyložen balkon, nebo byla jejich spodní část zahražena zábradlím. Po v krajních částech rizalitu je v patře i přízemí po jednom oknu. Vstupní severovýchodní křídlo je také osově souměrné. Uprostřed fasády je vstup do patra, zdůrazněný portikem. Portikus má na podstřešní římse pás drobné kanelury v plochém štuku, sloupy jsou válcové, zděné z cihel, omítané. Vlevo od tohoto hlavního vchodu je další, prostý vchod, rámovaný jednoduchou šambránou. Střecha je kryta novodobou betonovou střešní krytinou červenofialové barvy. Nad každým křídlem zámku jsou na střeše dva až čtyři sedlové vikýře, kryté stejnými taškami jako střecha zámku, a s boky bedněnými.