zámek

Volně stojící dvoupatrová stavba na mírně lichoběžníkovém čtyřkřídlém půdorysu s krátkým pátým křídlem vybíhajícím k západu, zděná s vápennou omítkou (nový nátěr okrový, detaily bílé). Dispozice převážně dvoutraktová, s chodbou při nádvoří. Exteriér: přízemí s hladkým soklem a (vyjma západního průčelí) pásovou rustikou, pod okny 1. a 2. patra lehce profilované průběžné parapetní římsy, profilovaná podstřešní římsa. Okna vnějších průčelí šestitabulková, nová, dvojitá, v patrech s profilovanými šambránami, v 1.p. s meandrem v nízkém nástavci, ukončeném přímou profilovanou římsou na konzolách s reliéfním listem, v 2.patře s drobným hlavním klenákem. Jižní průčelí: sedmiosé, okna přízemí v hladkých ustouplých rámech, nade nimi štukové mušle, nadokenní římsa oken v 1.patře ve 3. a 5. ose trojúhelníková, ve 4. segmentová. Tři střední osy tvoří mělký rizalit, ve 4. ose přízemí pískovcový portál, ukončený půlkruhem nad drobnými úskoky s profilovanou, ve střední části segmentově vzdutou římsou. Uprostřed záklenku zavěšena kartuše s dvouhlavou korunovanou orlicí s erbovním štítkem na prsou. Východní průčelí: devítiosé, tři střední osy tvoří rizalit. Přízemí převážně kryto přístavky, bez rustiky, ve 3.ose dveře. V 5.ose v 1.p. vignolovský motiv - trojosý otvor, střední širší okno půlkruhově zaklenuté, ve 2.patře též trojosý otvor, ale střední širší okno se záklenkem. Severní průčelí: devítiosé, pět středních os tvoří nevýrazný rizalit. V přízemí okna jako na jižním průčelí, ve 4.ose půlkruhově sklenutý vjezd, před tři střední osy představen arkádový podjezd: půlkruhové arkády s profilovanými archivoltami neseny čtyřmi osmibokovými sloupky s římsovými hlavicemi a čtyřmi pilastry (podklenutí plackami do pasů), nahoře zábradlí (kovové, nové) s kamennými okosenými pilířky s profilovanými patkami a hlavicemi. průběžná římsa pod okny 1.patra jako mezipatrová a okna zde mají profilované parapetní římsy na konzolkách, nadokenní římsy v 3., 5., 7. ose trojúhelníkové, ve 4. (balkonové dveře) a 6. ose segmentové. Západní průčelí: osmiosé, z toho 5. - 7. osa na silně vystupujícím západním křídle. V přízemí v 1. - 4. ose okna v hladkých šambránách s ušima, v 5. v pravoúhlé vpadlině, v 6. a 6. bez ozdob, v 7. ose dveře s ocelovým přístupovým schodištěm. V patrech ve 4. ose trojosá okna, božní užší. Severní bok západního křídla: dvouosý, v přízemí okna v hladkých šambránách s ušima a s vpadlými podokenními výplněmi, v patrech vlevo trojosá okna ve výrazné společné vpadlině. Jižní bok západního křídla: trojosý, okna přízemí bez ozdob. Nádvoří: v patrech sdružená osmitabulková okna v 1.p. v hladkých šambránách, ve 2.p. v pravoúhlých vpadlinách, oboje s průběžnými podokenními římsami. Jižní strana: trojosá, v přízemí v 1. ose široké okno s půlkruhovým dřevěným nástavcem, ve 3.ose půlkruhový vjezd. Východní strana: trojosá, v přízemí v 1.ose široké okno s dřevěným půlkruhovým nástavcem a dále vpravo čtyři čtvercová okénka. Severní strana: trojosá, v přízemí v 1.ose půlkruhově zaklenutý vjezd, ve 3. široké okno s půlkruhovým dřevěným nástavcem. Západní strana: trojosá, v přízemí půlkruhové arkády. Střecha: valbová, krytá červeným alukrytem, omítané komíny s hranolovými římskami. Na ose jižního průčelí zděný štítek s volutovými křidélky: dva toskánské pilastry nesou segmentový tympanon, ve vrcholu dvě volutky proti sobě, v něm štukové mušle. Ve štítku půlkruhově zaklenutý otvor (v horní části vložen černý plechový ciferník s římskými číslicemi) s archivoltou s náběžními římskami a klenákem.