zámek

Na západním okraji města v táhlém mírném svahu je situována na výrazně podélném severo-jižním pozemku zahrada, v jejíž severní části je postavena obdélná bloková budova patrového zámku, hlavním průčelím orientovaná k východu. Před zámkem je vytvořen okrasný parter s terasou vymezenou kamennou balustrádou, v zahradní úpravě je vkomponována kašna. Zámecká zahrada je obehnána ohrazením (není předmětem ochrany), v jejíž severozápadní části je vložen zahradní domek a u hlavního vstupu kovová brána. Podél severní strany zahrady vede od východu z centra města cesta, která odděluje protilehlý hospodářský dvůr (není předmětem ochrany). Mezi ním a zámeckou zahradou, přes cestu, jsou vloženy dvě zděné brány.