zámek

1) zámek čp. 1 2) budova čp. 263 3) studna s mříží 4) brána I. 5) brána II. 6) brána III. 7) park 8) ohradní zeď 9) kostel sv. Vojtěcha 10) bývalý zahradní pavilon, dnes Boží hrob 11) ohradní zeď kostela s výklenky a dvěma iluzivními branami 12) bývalý pivovar čp. 716 Areál sestává ze zámku čp. 1, budovy čp. 263 s navazujícím křídlem bývalého pivovaru a lihovaru čp. 716, studny s mříží, brány I.,brány II., brány III., parku, zbytků zdi se dvěma iluzivními branami, bývalého zahradního pavilonu - dnes Božího hrobu, architektonizované ohradní zdi a kostela sv. Vojtěcha. První zmínky o tvrzi v pol. 15. stol. za Doupovců z Doupova. Kolem r. 1600 zde Kokořovci z Kokořova vystavěli tvrz, později vyhořela a znovu vystavěna. Podstatně rozšířeno za Černínů z Chudenic r. 1787. Po roce 1816 zde působili Valdštejnové. Zámek čp. 1 pozdně renesanční s barokními přístavbami a druhým barokním traktem. Areál ze západu k silnici ohrazen ohradní zdí ze smíšeného omítaného zdiva, koruna kryta prejzy. Kostel ze západu a severu ohrazen architektonizovanou ohradní zdí. Ze severovýchodu zbytky ohradní zdi a tarasní kamenná zeď. Ze severovýchodu přiléhá soubor hospodářských stavení. Na východě uzavírá areál a vytváří spolu se zámkem čp. 1 malý obdélný dvůr mladší budova čp. 263. Budova předstupuje až do líce ohradní zdi před zámkem, v níž je prolomena brána I. s vjezdem do dvora.