zámek

Čtyřkřídlá dvoupatrová budova kolem obdélného dvora se čtyřbokými věžemi v nároží. Vstupní fasáda hladká s armováním v nároží. Na osu prolomen portál, přístupný po dvouramenném schodišti s parapetní zdí. Portál pravoúhlý s kamenným profilovaným ostěním, flankován představenými sloupy s iónskými hlavicemi na hranolových podstavcích, které jsou zdobeny reliéfními půlkuželkami. Sloupy nesou ořímsované kladí, které je na nárožích akcentováno kamennými čučky. Přízemí vstupní budovy zámku prolomeno 10 sdruženými okenními osami vsazenými v líci zdiva. Okna pravoúhlá, zdobená profilovanou šambránou s parapetní a nadokenní profilovanou římsou akcentovanou perlovcovým ornamentem. V suprafenestře vložen pás spojených vavřínových listů. V oknech osazeny kovové mříže. První patro o 11 okenních osách vsazených do líce zdiva, okna pravoúhlá sdružená s profilovanou šambránou s perlovcem a shodnou vegetabilní dekorací suprafenestry. Nárožní věže ve třetím podlaží prolomeny dvěma okenními osami, okna pravoúhlá, sdružená, částečně zazděná, akcentovaná parapetní a nadokenní profilovanou římsou. Ustupující čtvrté a páté patro věže s hladkou fasádou, prolomeno v jižní věži jednou sdruženou okenní osou a v pátém patře okenní osou s dřevěnými okenicemi. V severní věži je ve čtvrtém patře otevřená okenní osa se dvěma cimbály a nad ní pravoúhlá osa, v níž je vsazen kruhový hodinový ciferník. Zahradní průčelí o 9 okenních osách, přičemž dvě sdružené okenní osy jsou prolomeny v jižním nároží a v severním je asymetricky jen jedna okenní osa vzhledem k tomu, že tento trakt je užší. Střední trakt je asymetricky prolomen 1 + 4 + 1 pravoúhlými sdruženými okenními osami shodné architektonické profilace. V suterénu zámku je do parku prolomen přibližně ve střední části půlkruhově završený vstup do sklepních prostor, lemovaný kamenným ostěním a jeden pravoúhlý vstup završený kamenným nadpražím zdobeným shodným motivem vavřínových listů a zazděný jednoduchý kamenný portálek. Hladká fasáda podnože prolomena čtyřmi malými obdélnými okny s kamenným ostěním. Nároží armováno. Hlavní profilovaná římsa zdobená konzolami nese půdní patro o 12 drobných kruhových okenních osách zdobených hladkou šambránou. Severní fasáda hladká, prolomena 7 okenními osami v rozmístění 1 + 5 + 1 sdružených okenních os shodné architektonické profilace. V přízemí po pěti stupních přístupný vstup do zámeckého nádvoří akcentovaný kamenným portálem shodné architektonické profilace jako u hlavního vstupu do zámku. Jižní budova předzámčí členěna asymetricky 1 + 4 + 1 sdruženou okenní osou shodné architektonické profilace a v mezipatrech vždy dvěma pravoúhlými okenními osami schodišťové haly. V prvním patře je vysunut arkýř na konzole zdobené penízkovým ornamentem, podepřený prampouchem. V arkýři je situována zámecká kaple. Střechy sedlové, na věžích, v nichž jsou prolomeny v každém patře po jedné pravoúhlé okenní ose, stanové střechy. V interiéru v přízemí západního křídla reprezentační sály s dochovanou manýristickou štukovou a malířskou výzdobou: Císařský, Venušin, Zaječí a Ptačí pokoj a Pokoj pěti smyslů. Štuková a malířská výzdoba zámecké kaple ze 40. let 17. století.