zámek

Zámek je umístěn v jižním cípu obce. Jednopatrová obdélná budova se dvěma dvoupatrovými věžemi v západním hlavním průčelí. na ni na východě navazuje ohradní zeď. V památkově nechráněném areálu hospodářského dvora se uprostřed nachází panský dům čp. 122, na jižní straně hospodářská budova (torzo pivovaru), dům čp. 123, sýpka, na západě ohradní zeď. Na severní straně areál uzavírá v bývalý kravín, před ním polygonální věžová vodárna. Zámecká budova orientovaná S-J přiléhá ke komunikaci a na ni směrem k Z navazuje rozsáhlý přestavbami pozměněný hospodářský dvůr na zhruba lichoběžném pozemku. Z historických budov doložených na katastrální mapě z r. 1840 jsou: zbytek hospodářské budovy na J straně s ranně barokním portálem, nedávno zbořená sousední klenutá hospodářská budova blíže k zámku, obytný domek na J hranici areálu. Ostatní na mapě doložené budovy zejména na S a Z straně areálu nejsou zachovány, naopak patrně v 19. nebo na přelomu 19. a 20. stol. přibyly další budovy: polygonální vodárna a hosp. budovy na S straně byly přestavěny. Ve 20. stol. přibyly další stavby spíše provizorního charakteru (váha, ocelokolny, garáže, jídelna...). Na hranici areálu je ve větších úsecích dochována kamenná ohradní zeď. Areál s dominantou zámku se mimořádně uplatňuje v dálkových pohledech od západu.