socha Ecce Homo

Pískovcová socha Ecce homo stojící na vysokém hranolovém stupňovitém podstavci (ukotveném na betonovou desku) skládajícím se ze čtyř různě vysokých kvádrů bez jakéhokoliv nápisu. Z originálního podstavce se dochoval pouze druhý kvádr odspoda a hlavice. Původně byl na přední části podstavce nápis. Jeho vrchol tvoří hlavice, na níž dosedá samotná plastika Ecce homo (Krista Trpitele), tedy motiv ztvárňující zbičovaného a trny korunovaného Krista. Kristus je zde zobrazen v podživotní velikosti jako polosedící a opírající se vzadu o drobnou skalku, oděn v dlouhém plášti svázaným uzlem na hrudi a bederní roušce, na hlavě má trnovou korunu, ruce svázané provazem a v pravici drží třtinu. Na boční straně podstavce sochy se nachází signatura „Wilfert. / Eger“.