socha sv. Jana Nepomuckého

Světec je ztvárněn v životní velikosti a typickém ikonografickém zobrazení, v kanovnickém oděvu a krucifixem v levé ruce. Kolem hlavy má umístěnou pozlacenou svatozář s pěti hvězdami, pravou ruku si pokládá na prsa. Soše dominuje především dynamicky ztvárněné pojetí draperie, typické pro období vrcholného baroka. Základnu plastiky tvoří nízká hranolová podesta. Samotná socha stojí na nízkém hranolovém soklu s konkávně prohnutými stěnami, který dosedá na vysoký hranolový podstavec s vydmutými stěnami středové části, mohutnou vynesenou profilovanou krycí deskou a profilovanou patkou. Na přední straně podstavce se nachází reliéfní rokajová kartuše s dnes již špatně čitelným latinským nápisem s chronogramem „Ioannes/ut Confes/sor SIL etUt/MartIJr/InterCeDIt“. Boční stěny podstavce jsou zdobeny jednoduchými vyrytými rámci, jeho spodní část tvoří hranolový sokl.