dům Zlatý jelen

Drobný dvoupatrový obytný dům umístěný ve svahu v ulici Luční vrch. Svým hlavním čtyřosým průčelím je orientovaný směrem ze svahu na Starou louku. Objekt má zděné přízemí a patro je tvořeno hrázděnou konstrukcí s cihelnou výplní. Zastřešen je pultovou střechou s mírným sklonem a dominantní přímou atikou. Střešní krytinou je nyní falcovaný plech. Toto zastřešení však není původní, dle dochované plánové dokumentace z karlovarského stavebního archivu měl dům mohutný hrázděný štít orientovaný směrem ze svahu. Současná podoba domu pochází dle dokumentace ze stavebního archivu z roku 1883. Fasáda domu, která je orientovaná směrem ze svahu, je v přízemí zdobena pásovou rustikou a šambránami okolo okenních otvorů, patra jsou oddělena profilovanými římsami. Ostatní tři průčelí domu mají fasádu hladkou. Hrázděná konstrukce je tedy skryta pod omítkou. Okenní výplně jsou dvojité a dvoukřídlé s původním tzv. vídeňským kováním. Dispoziční řešení je dvoutraktové se schodišťovým traktem u ulice a obytnými pokoji směrem k hlavní promenádě města.