boží muka

Objekt se nachází v centru obce před usedlostí č.p. 14. Jedná se o žulová boží muka zakončená kovovým patriarchálním křížem. Dané dílo se skládá z podstavce, soklu, sloupu, kaplice a kříže. Celková výše díla, vč. kříže, je 3,69 m. Základ božích muk má půdorysné rozměry 0,65 × 0,66 m a výši 0,19 m. Sokl je vysoký 0,76 m a má čtvercový průřez o délce strany 0,46 m. Na východní straně soklu je provedeno jednoduché zrcadlo s monogramem V. R. a datací 1745. Na ostatních stranách je sokl bez jakékoliv výzdoby. Navazující sloupek se tradičně skládá z patky, dříku a hlavice. Třikrát odstupňovaná patka sloupu má kruhový tvar a maximální průměr 0,46 m. Dřík sloupu je opět kruhového průřezu. Průřez dříku se směrem vzhůru mírně zužuje. Při patě má dřík průměr 0,29 m, při hlavici má průměr 0,21 m. Dvakrát odstupňovaná hlavice sloupu je vysoká pouhých 0,08 m a má maximální průměr 0,28 m. Navazující kaplice má výši 0,83 m a půdorysný rozměr 0,30 × 0,31 m. Na všech čtyřech stranách je zdobena slepými arkádami. V nich se nenachází žádné výjevy. Kaplice vrcholí kamenným prvkem tvaru koule a jednoduchým kovovým patriarchálním křížem. Výše kříže je 0,37 m.