kostel sv. Mikuláše a Václava

Jedná se o jednolodní stavbu na obdélném půdoryse s čtverhranným presbytářem, na který ještě navazuje čtyřboká sakristie. Loď je krytá sedlovou střechou, presbytář a sakristie valbovou. Střešní krytinou je falcovaný plech, značně však zkorodovaný. Vstupní průčelí je završeno vysokou čtyřbokou věží s jehlancovou střechou. Nad vstupem je rosetové okno, nad ním dva erbovní štíty se znakem Thunů a nad nimi trojdílné sdružené okénko s půlkruhovými záklenky. Samotný vstup rámuje sedlový portál, který je zasazen do šestkrát odstupňovaného portálu završeného půlkruhovým záklenkem. Před portál jsou předsazeny sloupky s korintskými hlavicemi. Loď je osvětlována v každém bočním průčelí čtyřmi velkými okenními otvory završenými půlkruhovými záklenky. Okenní výplně jsou dřevěné, členěné do tvaru kříže s tím, že jsou dále členěné na menší pole, světlík je členěn radiálními příčlemi. Presbytář je prosvětlen z každé strany jedním oknem, tvarově shodným jako v lodi. Okna mají čiré zasklení, pouze roseta ve štítu členěná radiálně má pole střídavě čiré, červené a zelené. Fasáda kostela je pročleněná lizénovými rámci s pilastry, průběžnou parapetní sklopenou kamennou římsou a obloučkovým vlysem, která dosedá na konzolky. Vlivem značné destrukce fasády především na věži a hlavním průčelí je zřejmé, že kostel je postaven ze smíšeného zdiva, pilastry jsou cihlové a některé plastické prvky byly provedeny z terakoty.