Významná archeologická plocha – čp. 28, Josefská ulice, klášter sv. Augustina (východní část)

Plocha zahrnuje kapitulní síň kláštera sv. Augustina, sakristii, rajský dvůr, východní křídlo ambitu a část dvora východně od budovy (dnes parkoviště hotelu a prostor velkého stromu). Z prostoru pocházejí doklady sídlištní zástavby z 9. – 13. století, doklady vývoje augustiniánského kláštera od 80. let 13. století i relikty staveb, které byly patrně realizované břevnovským klášterem a předcházely místnímu augustiniánskému klášteru. Ve starších situacích z 9. a 10. století se vyskytují kvalitně zachované intaktní dřevěné konstrukční prvky. Na parcele č. 105 se navíc rozkládá renesanční pohřebiště a bylo zde zachyceno základové zdivo kaple náležející ke kapitulní síni. Podél východní hranice lze předpokládat část raně gotického opevnění a na ploše rajského dvora je třeba počítat s raně středověkými terény.