výklenková kaplička

Drobná výklenková kaplička sv. Jana Nepomuckého je umístěna v tarasní zdi zámku. Kaplička je zděná, omítaná. Na nárožích je členěna pilastry. Sokly pilastrů na čelní straně jsou kanelované. V koruně zdiva obíhá bohatě profilovaná římsa empirového typu. Štít je zdobený bohatě profilovaným trojúhelníkovým tympanonem. Nika s půlkruhovým zakončením je zaklenuta konchou. Zadní fasáda (směrem k zámku) je zcela hladká. Střecha je sedlová, s prejzovou krytinou, na hřebeni je umístěn kovaný křížek. Omítky jsou dvoubarevné – světlý okr (tektonické, aktivní prvky) a bílá. V nice je od roku 2013 umístěna nová socha sv. Jana Nepomuckého z umělého kamene, jejíž autorem je akademický malíř a sochař Miroslav Houšť. Originální socha je deponována v Pacovském muzeu.