vojenský hřbitov z války r. 1866

Hřbitov na lichoběžné parcele, obklopené kovaným plotem ozdobeným dělostřeleckými granáty a uprostřed s litinovým pomníkem - mohylou - se spícím lvem. Nahoře po obvodu: Andenken an die in denSchlachten v. Trautenau, Königinhof, Skalitz u. Königgrätz vom 27. Juni bis 3. Juli 1866 gefallenen österreichischen und preuszischen Krieger. Na čele: Errichtet vonGeorge und Clemens Walzel1866 Blansko. Vpravo na boku: Österreicher Badschi aus Voyalasch Babiak aus Schathof Bama aus Maria Theresiopel Bilinsky aus Pelnikow Bortho aus Greihofen Drost aus Simanova Angile Guera aus Udine Johann Gezi aus Groszwaradein Hofmann aus Dohnendorf/ Ignatz aus Radz Kostitz aus Wulanoschen Andreas Kolar aus Bohrheitz Polen Losert aus Schwau-sdorf Makaut aus Minibsk Michael Maschkewitz aus Savadi Galizien Steidek aus …Schimschalla aus Lessin Stefan Suroni aus Kiszatschin Ungaren Zatinto Sylvestro aus Savago TrevisoJos. Zeichen aus Sct. Marlien b. Lichtenwald Na zadním čele: Roland Bertschk.k. Lieutenant ausKaschau Na levém boku: Preuszen Bernarsky aus Weilhausen Beinert aus Breslau Johann Banweleit aus Barschkeil Berscheskin aus …Hohnke aus Zirkvald Karl Hildt aus Neuenburg a/s Hilbrandt aus Eilon Th. Kontschitzki aus …Lewald aus Zinnwalde Mielkciz aus Ohra Motulla aus Sulimen Mai aus Erbing Preuss aus Folkschin Steppart aus Nestomatten Szeborowsky aus Welhiolonka Schmidewitt aus Hellwin Joh. Smollich aus Trossin Jos. Witt-kowsky aus Bürgheim b. Thorn Auszer diesen noch 8, deren Namen unbekannt sind. Volný překlad: Na památku rakouských a pruských vojáků padlých v bitvách u Trutnova, Dvora Králové, Skalice a Hradce Králové od 27. června do 3. července 1866. Zřídili Jiří a Klement Walzelové 1866 Blansko. Rakušané … Prusové … . Kromě těchto ještě, 8 jejichž jména jsou neznámá.