vodní mlýn a elektrárna

Stará budova mlýna. Patrová stavba na protáhlém půdorysu. Její pravá část o jednu osu předstupuje. V levé, ustouplé části jsou v přízemí 2 segmentem zaklenuté vstupy, v patře dvě široká okna. Další část průčelí o jednu osu předstupuje.Pravé nároží je široce zaobleno. V přízemí jsou tu dvě okna a vpravo vchod. V patře, mezi okny, umístěn velmi poškozený obrázek P. Marie malovaný na plechu. Pod ním vsazen kruhový, kamenný medailon se znakem města, nápisem a letopočtem 1711. Boční strana je tříosá. Hlavní římsa profilována. Šlo o kombinovanou elektrárnu využívající sílu vody, páry a nafty. Vodní síla byla zužitkována 1 Francisovou turbínou o výkonu 33 ks, která poháněla dynamo o výkonu 23 kW z roku 1903 od Františka Křižíka. Parní část byla zařízena lokomobilou systému Wolf o výkonu 85 ks, která poháněla dynamo o výkonu 59 kW z roku 1913 od Františka Křižíka. Posledním zdrojem energie byl Dieselův motor o výkonu 170 ks, který poháněl dynamo o výkonu 120 kW z roku 1924 od Františka Křižíka. Akumulátor měl 136 článků, v plánu zůstalo nahrazení 33 ks turbíny za 50 ks.