vodní mlýn

Mlýn leží na malém potoce, který protékal obcí Tuchlovice. Nachází se cca 500 metrů SV od vlastní obce po proudu potoka. Okolo mlýna prochází z jihu místní komunikace spojující Tuchlovice s obcí Srby. Budovy mlýna jsou rozmístěné po obvodu dvora, který je přístupný jednoduchou zděnou branou z východu. Po obou stranách brány stojí obytné budovy: původní mlýnská budova na jihu a novější stavení, pokračující nižší hospodářsku částí na severu. Ve východní části areálu se nacházejí dvě stodoly a další hospodářská budova. Obdélné stavení na jih od brány bylo původní mlýnskou budovou. Původní mlýnská budova je na obdélném půdoryse a kryje ji mansardová střecha. Z-část je zděná ze smíšeného zdiva, východní část je do výšky oken zděná, v patře pak roubená, dřevěná. Předmětem ochrany je bývalý mlýn a k němu náležející pozemek s ohrazením.