vodní mlýn

Zděná omítaná volně stojící jednopatrová budova na obdélném půdorysu o 7 × 3 okenních osách. Střecha polovalbová, krytá vláknocementovými šablonami, původně břidlicí. Lichběžníkové štíty byly kryty břidlicí (dnes vláknocementové šablony). Průčelí v přízemí a na nárožích je členěno rustikou, v patře pilastrovým řádem, nasedajícím na plochou kordonovou římsu a nesoucím profilovanou korunní římsu. Okna obdélná v plochých šambránách s okrajovou lištou a uchy. Pod okny 1. patra obdélné parapety, uprostřed stran segmentově vykrojen. V třetí a páté ose zleva dva pravoúhlé vchody s půlkruhovým nadssvětlíkem, jehož klenák nese plochou vázu. Ostění vstupů, zaklenuté polokruhem, je pískovcové. Pravý portál s vrcholovým klenákem s datací přestavby: KH 1830, sloupky a oblouk portálu jsou zdobeny rytými plochami s probranými rohy, po stranách klenáku doplněné rytým číslem domu No 13 a uprostřed sloupků zdobené plastickými růžicemi. K jižnímu štítovému průčelí je připojen zděný patrový přístavek pro hnací zařízení mlýna o 1 okenní ose, okna jsou zaklenuta segmentem, trojúhelný štít je zdoben pilovým motivem.