vodní mlýn

Drobná členitá stavba stojí na břehu Práčského rybníka, naproti zámeckému hospodářskému statku. Mlýn má nepravidelný protáhlý půdorys, k hlavní budově se připojuje několik přístavků pro turbínu. Obytná budova mlýna je takřka čtvercového půdorysu, je zděná z lomového kamene, patrová, částečně podsklepená, krytá valbovou střechou. Na hlavním tříosém průčelí nahrazuje okno ve střední ose malba sv. Floriana s vědrem. Nároží zdobí štuková bosáž, patro odděluje hladká kordonová římsa, střechu pak korunní římsa profilovaná. Okna v patře rámuje pásková šambrána s ozdobným zdvojeným klenákem. Parapetní partie zdobí štukové rámce s reliéfními kruhy, štuk ve střední ose pod malbou má tvar čabraky. V přízemí je v první ose od východu prolomen segmentově zaklenutý vstup, který vychází na hráz rybníka. Východní fasáda je dvouosá, k jižní fasádě se připojuje vnější schodiště do patra a krátké příčné křídlo. Kolmé křídlo má ve 2. podlaží segmentově zaklenutá okna. Na hlavní budovu navazuje při západním průčelí přístavek mlýnice s pozdější přístavbou pro turbínu, a dále hospodářské křídlo mírně zalomené směrem k severu. Přistavěná křídla jsou prostá, omítaná, krytá sedlovou (mlýnice) a pultovou střechou. Fasády nemají ozdobných prvků, pouze střední budova má profilovanou korunní římsu a pod římsou dva slepé štukové okuly. Přístavky různou šíří i výškou dynamizují výraz stavby a zdrobňují její měřítko.