vodní mlýn

1) obytná budova s mlýnicí 2) hospodářské křídlo Izolovaně stojící objekt, z větší části zděný, má složitou dispozici ve svahu. Obytná budova stojící na půdorysu do tvaru písmene L, sedlová a polovalbová střecha je kryta eternitovými šablonami. Zadní křídlo má kamennou podezdívku a roubené přízemí. Okna jsou šestitabulková, osazená v líci, štít bedněný. V suterénu je umístěna původní mlýnice. Střední díl je patrový, má kamenné přízemí, fasáda je šestiosá, bez omítek, s kordonovou římsou. Okna jsou nedělená, novodobá, s kamennými podokenními římsami. Pološtít se třemi okny je hrázděný. Z boku vybíhá křídlo s místnostmi klenutými valeně, s výsečemi. V patře jsou stropy ploché, trámové. Hospodářské křídlo stojící do svahu vlevo od hlavní budovy má obvodovou cihelnou zeď z poč. 20. stol., s klasicistními motivy. Suterén je klenutý. Ve dvoře je umístěna novodobá sloupková kolna (bez památkové ochrany). Za mlýnem je samostatně stojící hrázděná pila s kamenným suterénem (stpč. 164 - bez památkové ochrany).