vodní mlýn

Vodní mlýn je situovaný v západní části obce, nedaleko od areálu farního kostela. Mlýn sestává z mlýnice a obytné budovy, přičemž je součástí rozsáhlejšího hospodářského areálu obklopujícího dvůr. Obytná budova je přízemní, krytá sedlovou střechou. Hladkou fasádu ze severní a východní strany člení profilovaná podstřešní římsa. K západní části obytného stavení přiléhá patrová mlýnice, krytá sedlovou střechou s polovalbami. Fasády mlýnice jsou hladké, severní průčelí je v prvním a druhém patře polomené čtyřmi osami, okenní otvory mají segmentové záklenky. V přízemí se nachází obdélný vstup a jedno obdélné okénko. Přibližně 2 km dlouhý mlýnský náhon začíná pod lomem Želešice. V blízkosti mlýna je patrná zarostlá část náhonu, dále se dochovalo stavidlo a turbínová kašna.