vodní mlýn

Dvoukřídlé patrové roubené stavení se sedlovou střechou krytou eternitem a taškami půdorysu písmene L. Objekt se nachází v JZ části obce při silnici u Kunratického potoka. JV křídlo štítem orientováno k JV je v přízemí zděné a v patře roubené s pavlačí na JV a SV straně. JV průčelí ve zděném přízemí opatřeno třemi čtvercovými větracími otvory umístěnými do trojúhelníku. V patře dvě nová dvojitá dvoukřídlá čtyřdílná okna světnice. Štít nově svisle bedněný se dvěma čtyřdílnými čtvercovými okénky. SV strana přízemí trojosé s oknem bez výplně a dvěma vstupy do klenutých prostor. Na středovém vstupním portálu tesané vročení 1783. Patro roubené se vstupem bez dveří. JZ průčelí v patře jednoosé, v přízemí přistavěny dřevěné kůlny. JV průčelí SV roubeného křídla čtyřosé, se vstupem s dřevěným ostěním se světlíkem. Okna dvojitá dvoukřídlá čtyřdílná okna v dřevěném ostění. SV štítové průčelí v přízemí v roubené části tříosé a ve zděné části s dožilou omítkou jednoosé. Lomenice horizontálně rozdělena na čtyři pole. Jednotlivá pole jsou střídavě bedněna svisle a klasovitě. Ve druhém poli od spodu dvě malá okénka, ve vrcholu dvojice kruhových půdních průduchů. SZ boční zděné průčelí jednoosé s oknem s obdélným pískovcovým ostěním opatřeným železnou mříží. SV od dvoukřídlého objektu se nachází obdélná dřevěná stodola se sedlovou střechou krytou betonovými taškami s přistavěnou garáží.