vodní mlýn

Přízemní jednopatrová zděná stavba obdélného půdorysu situovaná na konci vsi, vystavěná kolmo k vrstevnici na vysoké kamenné vyrovnávající podezdívce nad potokem. Nárožní kamenné pilíře objektu patrny ve štukové omítce, obytná část s okny dělenými na šest polí v dřevěných rámech, okna předního štítu s dvěma obdélnými okénky. Zadní trakt vyzděn z pískovcových neomítnutých kvádrů a cihel, segmentově zakončená okna mlýnice v železných rámech, zadní trojúhelný štít svisle bedněn s přelištováním spár a dvěma okénky dělenými na šest polí v dřevěných rámech. Okapová vstupní strana s nově přistavěnou předsíňkou, částečně novým zdivem. Krov sedlové střechy s výměnou krokví, střešní krytinou nad obytnou místností betonové tašky, nad mlýnicí eternitové šablony. Souběžně s objektem mlýna postavena trojtraktová pilířová stodola s dřevěnými výplněmi, uzavírající dvůr od SV strany (pilíře z bílých cihel), naproti štítovému průčelí (přes cestu) původní kamenný sklípek s dřevěnými vrátky.