vodní mlýn

Mlýn ve středu obce u potoka, poblíže historického kamenného mostku přes potok. Stavba obdélného půdorysu, souběžně s potokem a v jeho blízkosti. Mlýn na vysoké kamenné podezdívce, z přední strany, na jih, byla mlýnice, po které zůstalo jen obvodové kamenné zdivo, romanticky upravené. Přítok vody byl ze severní strany z bývalého rybníčku na vyvýšeném místě. Obytná stavba, severní části je ve svahu a v poschodí celá roubená, má bíle natřené spáry a na jih vysoký štít s plochým kabřincem nahoře. Štít dvoustupňový, dekorativně bedněný, v dolní části předsazený. Střední část svisle bedněná, spáry celého štítu olaťkované a pod dekorativním podbedněním horní části jsou dvě okénka, čtyřtabulková, jednokřídlá, v líci s roubenicí. Po stranách štítu šikmé bednění, pod kabřincem ve střední části svislé bednění a nika se sochou světce, výše na vrcholu štítu rovněž svislé bednění. dekoraci tvoří prořezávaná prkénka na šířku i vztyčená. Střecha je krytá eternitovou krytinou. Špice nad štíty jsou dřevěné, profilované. Na východ dvě okna na výšku, dvoukřídlá, dovnitř otvíravá, zapuštěná, šestitabulková v profilovaných rámech. Na jih je pavláčka krytá pultovou stříškou a ochozem krytým prodloužením střechy. Sloupky podpěr střechy jsou dřevěné a profilované. Západní strana v přízemí zděná, na vysoké kamenné podezdívce z otesaných kvádrů pískovce. Ve zdech na západ v přízemí okna zapuštěná.