vilový rodinný dům

Při křižovatce ulic Kollárovy a Svatopluka Čecha umístěný rohový jednopatrový dům na obdélném půdorysu s nárožním polygonálním arkýřem. Dům má ze tří stran nízkou kamennou podezdívku. Fasády do ulice a do přilehlé zahrady jsou bez omítek v hrubé cihle. Hlavní průčelí je štyřosé s asymetrickou krajní osou při pravé straně, tvoření v přízemí pravouúhlým vchodem a trojkřídlé okno, v patře pak trojboký arkýř. Ostatní dvojosá okenní fasáda je osazena dvoukřídlými okny s čtyřdílným větrákem. Šambrána je doplněna čabrakovým parapetem z režného zdiva, okna v patře pak archivoltou s klenákem. Sokl je prolomen větracími otvory s osazou mřížkou. Dřevěné vstupní dvoukřídlé dveře s mřížkou v horní části a prosklené, jsou pravoúhlé a s vysokým obdélným světlíkem, členěným dynamickými příčkami. Na fasádě převládá horizontální členění podpořené zejména sérií soklové, kordonové, parapetní a korunní římsy z režného zdiva s geometrickými meziokenními pásy z odlišného kladení řežných cihel a doplňky v podobě reliéfů z gazované keramiky s rostlinými motivy. Trojboký arkýř je osazen pravoúhlými okny s mozaikou z glazované keramiky a letopočtem MCMXI v suprafenestře. Boční průčelí je v patře členěno v pravé části fasády v prvním patře úzkým arkýřem s gotizujícící stříškou, krytou břidlicí ve tvaru rybích šupin a v levé části fasády dalším arkýřem s plochou střechou, v boční stěně prolomeným francouzským oknem pro vstup na přiléhající balkon lichoběžníkového tvaru s původním kovaným zábradlím. Lichoběžníkový ořímsovaný štít je členěn třemi půlkruhově klenutými okny, vzájemně sdružených podokenní římsou. Plocha je pročleněna třemi keramickými erby s geometrizujícím dekorem a v křídlech štítu geometrizujícícmi motivy z režného zdiva. Ve vrcholu štítu je malý trojúhelníkový štít. Celá stavba je kryta sedlovou střechou. Interiér si uchoval původní členění s původními dveřmi, schodištěm se zábradlím a vstupní prostor s dochovanými štukovými motivy, napodobujícími arkaturu. materiál: cihla, režná cihla, krytina - eternit, břidlice