vila

Čistá funkcionalistická stavba o dvou obytných podlažích. Jednoduchá hmota vily je oživena vloženým půlválcovým proskleným schodištěm, lodžií a rozsáhlou terasou v rozdílných úrovních. Vnitřní dispozice přísně respektují dělení obytných funkcí. V přízemí jsou situovány prostory pro denní (kuchyně, hospodářské zázemí, bydlení personálu) a společenský život. V prvním patře se nachází soukromá část bytu (ložnice, šatny, lázně atd.). Obě podlaží propojuje rozsáhlá obytná hala s otevřeným schodištěm . V interiéru se nachází původní obložení stěn, mramorové krby, kryty radiátorů, rovněž části původního zařízení (osvětlovací tělesa, vestavěný intarzovaný sekretář, ap.). Původní rozsah komponované zahrady s altány, vodní plochou a tenisovým kurtem byl zásadně zmenšen, ale i hodnotově ochuzen v l. 1975 a 1989 (dvě etapy výstavby býv. Krajské politické školy). Interiér: Přízemí: V hale mělký kazetový strop, krb z hnědého mramoru a režných cihel, dřevěné obklady stěn do výše dveří, atypický kryt na těleso topení vedle hlavního vstupu, pod oknem nízký kryt na topení s vodorovnými žebry, obdélné stropní svítidlo. Místnost v jihovýchodním koutu dispozice má osově symetricky řešenou vestavěnou knihovnu, uprostřed původně prosklená část, po stranách místnosti plné dveře s intarziemi s náměty orientálních staveb. Ve všech významným místnostech vlýskové podlahy, plné nebo prosklené dveře s dřevěnými zárubněmi. Pod okny kryty přes tělesa ústředního topení s mřížkami a kováním. Hlavní schodiště: dřevěné obklady stěn. Dřevěné schodišťové stupně kryté kobercem. Zábradlí též dřevěné, plné s mosazným madlem. 1. patro: V hale mramorový krb s mříží, dřevěný obklad stěn, pod oknem kryt přes topení s vodorovnými žebry. Ve třech místnostech umístěny vícekřídlé skříně (lakované nebo dýhované). V celém podlaží plné dveře v dřevěných deštěných zárubních, parketové podlahy a pod okny lakované kryty na topení s kováním.