vila

Jednopatrová vila postavená na segmentově prohnutém půdorysu reagujícím na průběh přilehlé okružní komunikace. Sestává ze dvou křídel – hlavního podélného segmentu situovaného paralelně s ulicí a příčného dvoupatrového křídla, které je hmotovým přechodem mezi třípatrovou blokovou zástavbou a patrovou vilovou zástavbou. Na severovýchodní straně navazuje na příčné křídlo sloupová terasa s pochůznou střechou připomínající peristyl, před níž je v zahradě zasazen dnes zasypaný betonový bazén. V uličním průčelí je před hlavním vstupem do domu v koutě mezi oběma křídly terasa podepřená sloupem. Fasády jednotlivých průčelí jsou kromě hmotového uspořádání architektonicky členěny průběžnými horizontálními pásy s okenními otvory s kovovými výplněmi zelené barvy (jedná se o původní obnovenou barevnost). Meziokenní pilíře se subtilními parapetními a nadpražními římsami jsou obloženy hnědým kabřincem, plochy fasády jsou hladké s nátěrem ve světle šedém tónu. Fasáda příčného severního křídla je obložena hnědým kabřincem v celé ploše. Terasa před bazénem v severní části zahrady je vydlážděná cihlami v hnědém tónu, v patře cihlami standardní barvy.