vila

Patrová, téměř čtvercová stavba se široce okosenými rohy, zděná z cihel, omítaná (nový nátěr okrový, špalety a podstřešní římsa bílá), při severní části z průčelí přízemí přístavek s plochou střechou. Exteriér sokl mírně šikmý, obložen nepravidelnými kameny. Podstřešní římsa nahrazena širokou šikmou plochou navazující na horní okraj hlubokých okosených špaletových oken (okosení nad prkny přirozeně navazuje na nevýraznou římsu ze šikmých ploch). Okna dvojitá, šestitabulková. Široká okosení nároží ukončena pravoúhlými úskoky. Severní průčelí: pětiosé, 1.-2. a 4.-5. osa přisazena k sobě. V přízemí ve střední ose dveře se dvěma schodištovými stupni, po bocích kosé polopilíře nesoucí trojboký štít. Přístavba bez otvorů, členěna dvěma kosými polopilířky. Východní průčelí: pětiosé, v přízemí 1.-2. a 4.-5. osa přisazena k sobě, 3. osa neobsazena, v patře obsazena jen 1. a 3. osa. Jižní průčelí: pětiosé, jako severní, místo portálu však soudobá dřevěná polygonální veranda, prosklená velkými šestitabulkovými okny, v čele ze 2/3 prosklenými dvoukřídlými dveřmi s cihelným schodištěm. Přístavek tříosý, ve třetí ose zazděné dveře, před nimiž terasa se schodištěm zleva, zděné omítané zábradlí s nakoso postavenými čtvercovými výřezy. Západní průčelí: v přízemí vysoké třitabulkové okénko, v patře okno a třítabulkové okénko. Střecha stanová, krytá eternitem, se 4 širokými vikýři a s třídílnými okénky. Dva souměrně posazené omítané komíny s okosenými branami a velkými hlavicemi.